Álbum ilustrado, cómic, libros infantiles y juveniles

  Temporada de collita

  ,

  II PREMI VALÈNCIA DE NOVEL·LA GRÀFICA

  Una novel·la gràfica sobre la precarietat i sobre l'actual món laboral.

  La història

  Múrcia, 2009. Juli, una universitària perduda i desmotivada, acaba de ser contractada en una fàbrica on predomina el color ciment i l'olor de bresquilla. Allí coneixerà un grup ben divers de companys i companyes de treball amb qui establirà una profunda relació d'amistat, sobretot amb Rita, de mitjana edat, i amb Paqui, a punt de jubilar-se.

  Temporada de collita ens mostra tres generacions distintes de dones que es reuneixen, cada matí a les onze, per menjar-se l'entrepà de l'esmorzar (no proveu de llevar-li el xoriç a Paqui, avisem) i parlar de les pors, inquietuds, diferències i similituds que les acosten i allunyen alhora. Tot això mentre contemplen, encantades, el camp de bresquilles que s'estén darrere de la fàbrica de conserves.

  Temporada de collita fou guanyadora del II PREMI VALÈNCIA DE NOVEL·LA GRÀFICA i la valoració del jurat fou: 

  «A partir de detalls a penes insinuats, la narració ens introdueix a poc a poc en la complexitat de la vida de les humils dones treballadores, i reivindica el món obrer i la sororitat entre aquestes dones, amb un dibuix que enriqueix de forma exquisida la temàtica, aportant amb petits detalls i una aparent senzillesa un valor afegit a la bellesa i fluïdesa de la història».

  Escritor
  Ilustrador
  Colección
  Andana Gràfica
  Número en la colección
  2
  Materia
  <Genérica>, Libro/Cómic
  Idioma
  • Català
  EAN
  9788417497965
  ISBN
  978-84-17497-96-5
  Páginas
  128
  Ancho
  24 cm
  Alto
  17 cm
  Edición
  1
  Nivel de lectura
  +12
  Fecha publicación
  23-02-2021
  Edición en papel
  18,00 €

  Sobre Alba Flores (Ilustrador)

  • Alba Flores
   Graduada en Bella Artes y apasionada del dibujo. Cercana al mundo editorial por el máster de álbum infantil ilustrado que realizó, ilustra diversos artículos en la revista ¡La Leche! Fue ganadora del primer premio de cómic Creamurcia (2018), así como del premio Network FLIC . A f... Ver más sobre el autor

  Reseñas

  • «La narració ens mostra tres generacions distintes de dones què fan front a temes actuals com la precarietat laboral i el masclisme: tot retractat des d’un prisma esperançador sense deixar de reivindicar el món obrer»

   Biblioteca de Ròtova

  Libros relacionados