Álbum ilustrado, cómic, libros infantiles y juveniles

  El colom no se'n pot anar a dormir tard

  (Escritor)

  Un llibre ideal per relaxar la ment de nenes i nens compartint un moment agradable abans de dormir.

  Si us plau, només cinc minutets més!

  Tots hem dit o escoltat alguna vegada aquesta frase. 

  Els petits de la casa són una font inesgotable d’energia i, quan arriba l’hora d’anar a dormir, ells tenen ganes de seguir jugant i descobrint. Just en aquell instant, se’ls ocorren un munt de coses interessants per fer i, encara que se’ls tanquin els ulls, no volen anar al llit. 

  Els pares, esgotats,  moltes vegades no saben què han de fer per a convèncer els petits del fet que si no descansem bé a la nit, l’endemà no tindrem forces per a res. 

  En aquest àlbum il·lustrat ens encarreguen una missió de gran importància; assegurar-nos que el colom no vagi a dormir tard. Com ho aconseguirem? Anem a descobrir-ho!

  La història

  El colom no para de badallar..., se li tanquen els ulls... però... Ell no està gens cansat! Tots els membres de la família s’esforçaran a convèncer-lo per anar a dormir, mentre no paren de riure amb les seves enginyoses excuses i plans per evitar-ho. 

  Una situació tan familiar que ens farà empatitzar completament amb el seu protagonista, ja que tots hem sigut el colom en algun moment; qui no s’ha quedat veient la seva sèrie preferida tot i saber que l’endemà matina?

  La lectura abans d'anar a dormir és una activitat molt recomanable (especialment d'aquest llibre).


  Però, si necessites més conselles per fer del moment d'anar a dormir un dels millors instants del dia, aquí tens altres recomanancions:

  Consells per anar a dormir

  • Anar a dormir i aixecar-se sempre a la mateixa hora: Establir una rutina ajuda als infants a interioritzar hàbits més fàcilment i a dur a terme les activitats diàries de manera natural. Els infants, des de nadons fins als sis anys, han de descansar entre 11 i 12 hores seguides, aproximadament. Quan la seva edat es troba entre els set i dotze anys, es recomana que dormin entre 10 i 11 hores i els adolescents entre 9 i 10 hores diàries.
  • Relaxar el cos i la ment abans de dormir: Realitzar una sèrie d’activitats de preparació abans d’anar al llit ens relaxarà i en predisposarà a la son. Prendre un bany, un lleuger massatge, escoltar música relaxant o llegir un llibre són exemples que ens ajudaran a dormir. Hem d’evitar les pantalles en aquest moment del dia, ja que exciten el cervell i fan que sigui més difícil agafar el son.
  • Ambient agradable per dormir: Vestir roba còmoda, que la temperatura de l’habitació sigui l’adequada i realitzar les activitats prèvies a dormir amb una llum tènue diuen al nostre cos i a la nostra ment que ha arribat l’hora del descans.
  • Anar a dormir mai ha de ser un càstig: Enviar els infants al llit com a càstig davant un mal comportament farà que aquests associïn aquesta activitat amb quelcom negatiu. El descans nocturn és fonamental per a garantir un bon desenvolupament físic i cognitiu dels més petits (de fet, és fonamental també per als adults) i ells ho han de veure com una cosa natural i desitjable.
  • Vida activa i alimentació sana: Fer exercici durant el dia i tenir una dieta equilibrada (evitant els excessos de greix o de begudes amb cafeïna) és la millor recepta per evitar l’insomni o uns nervis excessius i ens ajudarà a que els infants dormin bé i descansin diverses hores seguides mentre somien amb grans aventures.
  Escritor
  Colección
  Álbumes Ilustrados
  Materia
  Álbum ilustrado
  Idioma
  • Català
  EAN
  9788416394814
  ISBN
  978-84-16394-81-4
  Depósito legal
  V-93-2018
  Páginas
  40
  Ancho
  22,5 cm
  Alto
  22,5 cm
  Edición
  1
  Nivel de lectura
  3-6
  Fecha publicación
  01-02-2018
  Edición en papel
  14,50 €

  Reseñas

  Libros relacionados