Álbum ilustrado, cómic, libros infantiles y juveniles

  El ciutadà perfecte

  (Escritor)

  Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana en la modalitat de literatura infantil i juvenil

  Una novel·la distòpica de lectura obligada per als amants de la ciència-ficció. Es presenta, a més, com la porta d’entrada perfecta per a qui encara no s’ha atrevit a visitar el gènere.

  La història

  Quin és el preu que estàs disposat a pagar per viure en un món de bellesa i benestar, un món sense complicacions i sense dolor? Si vols aconseguir-ho, només has de complir un requisit: no t’escapes del control del Biopoder. Vols ser el ciutadà perfecte?

  El ciutadà perfecte podria ser qualsevol dels habitants de Biotrés; una ciutat suficientment gran perquè tothom s’hi puga sentir còmode i crega que es lliure. Una ciutat on no existeix la imperfecció, ni la vellesa, ni el patiment, tanmateix, tampoc no és permès ni riure, ni somiar, ni tenir vocacions.

  Tota aquesta perfecció, però, començarà a trontollar el dia que li arriben al cap d’Escrutini uns informes desconcertants que posen en dubte les certeses més profundes d’aquesta societat i ens descobreixen altres maneres de relacionar-se, de viure i de morir.

  Entrevista a l'autora Raquel Ricart

  Booktràiler de la booktuber @laprestatgeria

  Escritor
  Colección
  Trencadís
  Número en la colección
  2
  Materia
  Narrativa juvenil
  Idioma
  • Català
  EAN
  9788416394043
  ISBN
  978-84-16394-04-3
  Páginas
  200
  Ancho
  15 cm
  Alto
  21 cm
  Edición
  1
  Nivel de lectura
  +12
  Edición en papel
  12,50 €

  Reseñas

  • No ho dubteu: aquest és dels llibres que poden recomanar-se amb la seguretat que la lectura et provoca i et fa pensar.

   Blog de Gemma Lluch

  • Una novel·la que il·lustra (esperem que no!) com es veurà la Humanitat d’aquí a mil anys, posem per cas. Una distopia que beu d’altres (com ara 1984 d’Orwell) però que suposa un intent seriós i reeixit de reelaboració i actualització per fer pensar els lectors.

   Faristol

  • Un relat distòpic assequible per al lector jove. És ben lloable la voluntat pedagògica i de crítica social de l’escriptora, que porta fins a l’extrem la decadència de la humanitat del Primer Món. És terrible la descripció que fa d’un món sense ànima, on els llaços afectius creen dependència i aquesta, ansietat i estrès. No hi ha passió i la societat ha derivat en un conjunt d’éssers insensibles, que ni pateixen ni gaudeixen.

   Les Rades Grises

  • La distopia és un subgènere de la literatura de ciència ficció que s’ha convertit durant l’últim any en assumpte principal d’una nova onada de llibres juvenils. El ciutadà perfecte, és una novel·la distòpica escrita per Raquel Ricart que atrapàt a molts joves lectors. Ens narra la història d’un món en aparença perfecte, on alguns individus comencen a qüestionar-se si no han pagat un preu excessiu per accedir a aquesta vida plana, sense daltabaixos.

   Blog Andana